12 czerwca 2014

Sałata lodowa z ogórkiem i papryką

Pyszna krucha sałatka z sałatą lodową świetnie smakuje do grillowanego mięsa. Polecam!


Składniki:

1 główka sałaty lodowej
1 czerwona papryka
2-4 ogórki gruntowe
1 czerwona cebula
przyprawa do sałatek
2 łyżki oleju

Sposób wykonania:

1. Warzywa umyć. Sałatę pokroić na mniejsze kawałki.
2. Paprykę pokroić w grubszą kostkę, a obrane ogórki w półplasterki.
3. Cebulę posiekać.
4. Wszystko doprawić przyprawą do sałatek, dodać oleju i wszystko wymieszać. Schłodzić przed podaniem.

Smacznego!!!
Dania na zimno - czyli co jeść w upalne dni

1 komentarz:

  1. czasem robię podobną, sałata lodowa jest taka chrupiąca; :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!