15 czerwca 2014

Kotlety z kurczaka z rodzynkami, jabłkami i migdałami

Pyszna propozycja na kotlety drobiowe na słodko. Przepis znalazłam dawno temu w jakiejś gazecie. Polecam! Są przepyszne!


Składniki:

4 piersi z kurczaka
2 nieduże jabłka
2 łyżki płatków migdałowych
2 łyżki rodzynek
majeranek
2 jajka
bułka tarta
mąka
olej do smażenia
sól, pieprz

Sposób wykonania:

1. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, dodać rodzynki, płatki migdałowe, majeranek, wymieszać.
2. Piersi z kurczaka poporcjować, rozbić na kotlety, posypać solą i pieprzem. Na każdego kotleta nałożyć farsz, zwinąć, opanierować w mące, jajku a potem bułce tartej i smażyć na rumiano ze wszystkich stron.

Smacznego!!!

4 komentarze:

  1. Jadłam kiedyś takie coś było bardzo smaczne.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciągle szukam pomysłów na fileta z kurczaka- Twój Aniu prezentuje się smakowicie,więc zapiszę sobie ten przepis:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!