8 marca 2014

Pieczarki faszerowane


Składniki:

10 dużych pieczarek
1 mała cebulka
4 plasterki szynki
4 plasterki żółtego sera
1 jajko
siekana natka pietruszki
sól, pieprz
1 łyżka bułki tartej
olej

Sposób przygotowania:

1. Umyć pieczarki, wydrążyć nóżki. Kapelusze lekko posolić i odłożyć na bok.
2. Szynkę i ser żółty pokroić w drobną kosteczkę.
3. Nóżki z pieczarek i cebulkę drobno posiekać, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Doprawić solą i pieprzem.
4.Wszystkie składniki wymieszać, dodać jajko, bułkę tartą, siekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku.
5. Farszem nadziać kapelusze pieczarek, na wierzch można dodatkowo wyłożyć tarty żółty ser (pominęłam).
6. Pieczarki zapiekamy w 180 st. C przez 25-30 minut.

Smacznego!!!

4 komentarze:

  1. Bardzo lubię takie pieczarki, ale nie zawsze mam cierpliwość je robić więc częstuję się jedną.
    Pozdrawiam Aniu:)
    Aniu co sie stało, że trzeba wpisywać te cyferki, literki- chyba tego u Ciebie nie było.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ach, tak. Włączyłam i zapomniałam wyłączyć, chciałam sprawdzić czy jak włączę weryfikację obrazkową to czy będę mieć tyle spamowych zagranicznych komentarzy...
      Już będzie po staremu. :)
      Pozdrawiam!

      Usuń
  2. Świetne te pieczarki. Uwielbiam nadziewane. Robię w kilku wersjach. Ale ta Twoja z szynką podoba mi się :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!