26 marca 2014

Biała kiełbasa zapiekana z warzywami

Przepis zaczerpnęłam z gazetki Moja Kuchnia nr 4 (2009). Polecam taki sposób na białą kiełbasę. Inną wersję można znaleźć tutaj: KLIK .



Składniki:

6-8 białych kiełbasek
6-8 cebul
2 czerwone papryki
4 kiszone ogórki
olej
sól, pieprz
ostra mielona papryka do smaku

Sposób przygotowania:

1. Cebulę pokroić w krążki, a ogórki zetrzeć na tarce jarzynowej.
2. Paprykę pokroić w cienkie paseczki.
3. Do warzyć dodać 2 łyżki oleju, doprawić solą, pieprzem i papryką.
4. Na dno żaroodpornego naczynia wyłożyć białą kiełbasę, przykryć warzywami.
5. Całość piec 1,5 godziny w 190-200 st C.

Smacznego!!!
Wielkanocne Smaki - edycja IV

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!