Składniki:
2 łodygi selera naciowego
1 jabłko
1 garść suszonej żurawiny
1 łyżka siemienia lnianego
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu (można pominąć)
cynamon do smaku
szczypta soli
słonecznik
Sposób przygotowania:
1. Seler myjemy i kroimy.
2. Jabłka myjemy i kroimy w kostkę.
3. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy do smaku. Słonecznik prażymy na suchej patelni i posypujemy sałatkę.
Smacznego!!!
smacznie:)
OdpowiedzUsuńJadłam kiedyś podobna, była całkiem calkiem.
OdpowiedzUsuńUwielbiam sałatki z selerem naciowym, ta wydaje się byc bardzo dobrą! :D
OdpowiedzUsuńMuszę w końcu zmierzyć się z selerem w sałatce. Twój przepis na pewno zachęca. :)
OdpowiedzUsuń