23 marca 2014

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem


Składniki:

1/2 kapusty pekińskiej
1 duża marchewka
1 ogórek
1 jabłko
1 pomidor
siekana natka pietruszki
sól, pieprz
przyprawa do sałatek
majonez

Sposób wykonania:

1. Kapustę drobno kroimy.
2. Obraną marchew ścieramy na tarce jarzynowej.
3. Pomidora oraz obrane jabłko, ogórek kroimy w kostkę.
4. Wszystko łączymy. Dodajemy majonez, natkę, sól, pieprz i przyprawę do sałatek i mieszamy.

Smacznego!!!
Surówkowo witamy wiosnę!Kto codziennie jabłko zjada - potrawy z jabłek

7 komentarzy:

  1. Ostatnio coraz częściej robie surówki, nowy przepis - bardzo ciekawy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię takie suróweczki Aniu, pekinka z jabłkiem- ciekawe to jest- nie robiłam chyba. Bynajmniej nie pamiętam. Lubię wszystkie połączenia w surówkach gdzie jest jabłko.
    Pozdrawiam cieplutko, bo w Cieplicach pada śnieg i to mocno, ale jest za to pięknie:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ojej? Śnieg??? Już bym nie chciała... u nas jeszcze teraz jest ciepło 13 st, tylko wieje mocno :)
      Dobrej nocy!

      Usuń
  3. uwielbiam takie domowe surówki, Twoja wersja Aniu zapowiada się bosko, wypróbuję niedługo :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję! Mam nadzieję, że będzie smakować :) Pozdrawiam

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!