24 października 2012

Smażone ziemniaczki

Raz na jakiś czas podaję takie właśnie ziemniaki do obiadu. Najlepiej sprawdzają się z różnego rodzaju pieczonym drobiem i chrupiącą surówką.


Składniki:

kilka ziemniaków
przyprawa do ziemniaków
olej
odrobina soli

Sposób przygotowania:

1. Ziemniaki obieramy, myjemy, osuszamy. Kroimy na plasterki mniej więcej na 0,5 cm grubości. Do krojenia użyłam specjalnej karbowanej blaszki.
2. Ziemniaki posypujemy odrobiną soli i przyprawą do ziemniaków.
3. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy na nim plastry ziemniaków, odwracamy co jakiś czas, ściągamy dopiero wtedy, gdy są zarumienione i usmażone.


Smacznego!

3 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!