8 października 2012

Pasta serowo-jajeczna z papryką

Przepis znalazłam tutaj. Pasta bardzo nam smakowała.


Składniki:

250 g sera białego
2 jajka na twardo
1 nieduża czerwona papryka
2 ząbki czosnku
1 duża łyżka śmietany
2-3 łyżki majonezu
sól, pieprz
odronina siekanego koperku

Sposób przygotowania:

1. Rozgniatamy ser biały.
2. Jajka ścieramy na tarce jarzynowej.
3. Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę.
4. Czosnek miażdżymy w prasce.
5. Wszystkie składniki starannie mieszamy, doprawiamy do smaku.

Smacznego!!!

2 komentarze:

  1. Uwielbiam biały ser, a szczególności taki który jest kwaśny.. :))

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!