20 października 2012

Naleśniki z nutellą

Szybkie i niezawodne danie na słodkie śniadanie, obiad lub kolację :)


Składniki:

Ciasto naleśnikowe:
2 niepełne szklanki mąki
250 ml mleka

200 ml wody mineralnej gazowanej

4 jajka

otarta skórka z cytryny

3-4 łyżki masła

odrobina soli oraz cukru pudru


Farsz:
nutella

Sposób przygotowania:

1. Ubijamy jaja, dodajemy cukier puder, sól i skórkę z cytryny.
2. Gotową masę jajeczną dolewamy do mąki, dodajemy wodę i mleko i dokładnie mieszamy, by nie było grudek. Roztopione masło dodajemy do ciasta i mieszamy. Smażymy naleśniki.

3. Ciepłe naleśniki smarujemy nutellą wedle uznania. Dowolnie składamy lub zwijamy.

Smacznego!!!
  Naleśnikowa Sobota 2

10 komentarzy:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!