4 października 2012

Kanie w cieście naleśnikowym


Składniki:

kapelusze kani
1 jajko
pół szklanki mleka
3-5 łyżek mąki
sól, pieprz
majeranek
olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1. Kapelusze kani solimy i pieprzymy - najlepiej od strony blaszek. Jeśli są za duże to dzielimy na mniejsze kawałki.
2. Robimy gęste ciasto naleśnikowe z dodatkiem majeranku.
3. Kanie obtaczamy w cieście i smażymy na oleju do zrumienienia.

Kanie tak przyrządzone są naprawdę pyszne. 

Smacznego!!!

4 komentarze:

  1. U mnie kanie były przed wczoraj no podwieczorek:)
    Z pobliskiego lasu:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam kanie, ja najczęściej robię w panierce tak jak schabowe, niebo w gębie :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mój dziadek często robi kanie:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!