11 października 2012

Grillowany oscypek z żurawiną

Oscypek to obowiązkowa "pamiątka" z Tatr :) Najbardziej smakuje mi w takiej właśnie postaci! Poniżej również kilka zdjęć ze słowackiej Łomnicy Tatrzańskiej.


Składniki:

oscypki (jeśli są duże można pokroić na plastry)
konfitura żurawiniowa

Sposób przygotowania:

Oscypki grillujemy na patelni z obu stron. Przekładamy na talerzyk, wykładamy dowolną ilość konfitury na oscypki i podajemy na ciepło. I gotowe :) 

Smacznego!!!


Wyciąg na Łomnicę Tatrzańską w Słowacji:
 

8 komentarzy:

  1. miałem okazję jeść;) pychota.

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękne ujęcia! A połączenie oscypka z żurawiną pyszne;)

    pozdrawiam serdecznie

    Malwinna

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam ten duet :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Witam przepraszam ze tutaj, ale przygotowuję badanie na temat zakupu produktów spożywczych i roli reklamy oraz internetu w tej kwestii. Moja prośba: poświęćcie 3-4 minuty i wypełnijcie ankietę z zamkniętymi pytaniami: http://moje-ankiety.pl/respond-31422.html

    OdpowiedzUsuń
  5. Byłam Na Tatrzańskiej zimą jeszcze piękniejsze widoki.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!