1 marca 2012

Kotlety z indyka w aromatycznej czosnkowej panierce

Aby urozmaicić kotlety drobiowe dodałam ostatnio do bułki tartej granulowanego czosnku - efekt - wyszły pyszne aromatyczne kotleciki. Myślę, że taka panierka pasuje do każdego rodzaju mięsa :)


Składniki:

4 kotlety z indyka
sól, pieprz
mąka
mleko
1 jajko
bułka tatra
kilka łyżeczek czosnku granulowanego
olej

Sposób przygotowania:

1. Kotlety rozbić, przyprawić solą i pieprzem.
2. 1/3 szklanki mleka wymieszać z surowym jajkiem.
3. Bułkę tartą wymieszać z czosnkiem granulowanym.
4. Panierować kotlety w odpowiedniej kolejności, najpierw w mące, następnie w mleku z jajkiem, a na końcu w bułce tartej z czosnkiem. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju.


Smacznego :)

4 komentarze:

  1. Wyglądają przepysznie :) Z pewnością takie zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmm...czosnek...ale ja bym sprobowała ze świezym nie lubię granulowanego
    pokochaj-gotowanie.bloog.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszności! wyglądają znakomicie

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!