Składniki:
2 bułki (nie muszą być świeże)
pół cebuli
kawałek kiełbasy swojskiej
kawałek czerwonej papryki (użyłam mrożonej)
kilka pieczarek
dowolna przyprawa - u mnie do drobiu
ser żółty lub mozzarella (użyłam mozzarelli)
Sposób przygotowania:
1. Włączamy piekarnik aby się rozgrzał.
2. Bułki kroimy na pół, wydrążamy środki.
3. Siekamy cebulę. Na margarynie dusimy pokrojone w talarki pieczarki, po chwili dodajemy cebulę i dusimy razem. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę, paprykę i delikatnie przyprawiamy przyprawami.
4. Ciepłym farszem nadziewamy bułki, przykrywamy tartym żółtym serem lub plastrami mozzarelli. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy aż ser się rozpuści.
Smacznego :)
Wyglądaja bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuń