Składniki:
4-6 niedużych udek
8 łyżek sosu sojowego
2 łyżki miodu
1 łyżka octu
pół cebuli
1-2 ząbki czosnku
1 łyżeczka mielonego imbiru
Sposób przygotowania:
1. Wymieszać posiekaną cebulę, czosnek, sos sojowy, miód, imbir i ocet. Z udek ściągnąć skórę. Udka włożyć do marynaty na kilka godzin.
2. Całość zapiekać w naczyniu żaroodpornym i przykryć folią. Piec w 200 st. C przez 1,5 godziny. Pod koniec pieczenia odsłonić udka, by się przyrumieniły.
Smacznego :)
Źródło: Kwestia smaku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!