Składniki:
1 kostka margaryny
1,5 szklanki cukru
1/3 szklanki mleka
1,5 szklanki mleka w proszku
Sposób przygotowania:
1. W rondelku zagotować margarynę, cukier i zwykłe mleko. Przestudzić.
2. Do przestudzonej masy dodać mleko w proszku i zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Smarować wafle.
Smacznego :)
o rany..jak ja dawno nie robiłam takich wafli..
OdpowiedzUsuńPrzekładane wafle do tej pory spotykałam w wersji kakaowej...domowe mleczne wafelki, to musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńi ja taką mleczną, jasną lubię najbardziej. Albo z dodatkiem wanilii. Albo białej czekolady. :D
OdpowiedzUsuńMlecznych jeszcze nie jadłam, trzeba będzie kiedy wypróbować :)
OdpowiedzUsuńSzukam przepisu na wafle to pokazuje mi sie przepis na smarowanie wafli
OdpowiedzUsuńTrudno, szukaj dalej. Na pewno znajdziesz
UsuńNa pewno są pyszne . Zwykle robiłam z masa maślano - kakaową . Ale te wyglądają rewelacyjnie. Robię je na pewno następnym razem
OdpowiedzUsuń