Dawno już nie jadłam naleśników. Niby się szybko robi, a tak rzadko je przyrządzam. Dziś proponuję pyszne naleśniki z jabłkami i dodatkiem skórki pomarańczowej:) Pycha :)
Składniki:
Ciasto:
2 niepełne szklanki mąki
250 ml mleka
200 ml wody mineralnej gazowanej
2 jajka
olejek pomarańczowy do smaku
3-4 łyżki masła
odrobina soli oraz cukru pudru
Farsz:
2 niepełne szklanki mąki
250 ml mleka
200 ml wody mineralnej gazowanej
2 jajka
olejek pomarańczowy do smaku
3-4 łyżki masła
odrobina soli oraz cukru pudru
Farsz:
1 kg jabłek
100g kandyzowanej skórki pomarańczowej
odrobina cynamonu
cukier do smaku
Sposób przygotowania:
1. Obieramy jabłka, prażymy do momentu aż się rozpadną. Dodajemy skórkę pomarańczową, ewentualnie dodać cukru.
2. Ze składników zrobić ciasto naleśnikowe, smażyć naleśniki, nałożyć i rozsmarować farsz, zwijać w ruloniki.
Smacznego :)
mniam :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za wzięcię udziału w mojej akcji Festiwal Śniadaniowy.
OdpowiedzUsuńZapraszam do przejrzenia wpisu podsumowującego akcję, zawierającego wszystkie dodane przepisy :)