Karnawał trwa, a wraz z nim pora na małe imprezowe przekąski. Dziś zapraszam na roladki z szynki, sera i sałaty. Są bardzo szybkie i proste do przygotowania oraz świetnie smakują.
Składniki:
duże plastry szynki
oczyszczone, umyte i osuszone liście sałaty
serek topiony w plasterkach - dowolny smak, u mnie naturalny
Sposób przygotowania:
1. Na plastry szynki rozkładamy plasterki topionego sera, a na to liście sałaty.
2. Całość zwijamy w roladki, kroimy na mniejsze części wedle uznania i wbijamy w każdy kawałek wykałaczkę.
3. Roladki układamy na talerzu lub półmisku.
Smacznego!!!
o, jakie pyszne przekąski!
OdpowiedzUsuńpyszne i efektowne:)
OdpowiedzUsuńIdealna przekąska na sylwestra. Ja przygotowuje je z szynki tradycyjnej biskupiańskiej z Pępowa. Polecam!
OdpowiedzUsuń