29 grudnia 2012

Roladki szynkowe z sałatą

Karnawał trwa, a wraz z nim pora na małe imprezowe przekąski. Dziś zapraszam na roladki z szynki, sera i sałaty. Są bardzo szybkie i proste do przygotowania oraz świetnie smakują.


Składniki:

duże plastry szynki
oczyszczone, umyte i osuszone liście sałaty
serek topiony w plasterkach - dowolny smak, u mnie naturalny

Sposób przygotowania:

1. Na plastry szynki rozkładamy plasterki topionego sera, a na to liście sałaty.
2. Całość zwijamy w roladki, kroimy na mniejsze części wedle uznania i wbijamy w każdy kawałek wykałaczkę.
3. Roladki układamy na talerzu lub półmisku.

Smacznego!!!

3 komentarze:

  1. Idealna przekąska na sylwestra. Ja przygotowuje je z szynki tradycyjnej biskupiańskiej z Pępowa. Polecam!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!