7 lutego 2015

Sałatka z brokułem i jajkiem


Składniki:

1 nieduży brokuł
4 ugotowane jajka
150 g szynki
1 kostka sera typu feta

Sos:
majonez
jogurt
2-3 ząbki czosnku
szczypta cukru
sól

Sposób wykonania:

1. Różyczki brokuła gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny cukru. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i studzimy.
2. Jajka i ser feta kroimy w grubą kostkę, a szynkę w paski.
3. W osobnym naczyniu mieszamy składniki sosu, doprawiamy do smaku.
4. Wszystkie składniki łączymy.

Smacznego!!!

3 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!