19 lutego 2015

Surówka z jabłek i selera

Pomysł na tą surówkę znalazłam w cotygodniowych inspiracjach Biedronki, a autorką przepisu jest Agata Jędraszczak.


Składniki:

1/2 dużego selera korzeniowego
2 jabłka
1 kopiasta łyżka rodzynek
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego - może być grecki
sok z cytryny
szczypta cukru
sól, pieprz

Sposób wykonania:

1. Umyte i oczyszczone z gniazd nasiennych jabłka i obrany seler ścieramy na tarce jarzynowej.
2. Skrapiamy sokiem z cytryny, łączymy z jogurtem, przyprawiamy cukrem, solą i pieprzem do smaku.
3. Dodajemy rodzynki i mieszamy. Przed podaniem schładzamy.

Smacznego!!!

5 komentarzy:

  1. Wychodzę z założenia, że im więcej surówek na stole tym więcej zdrowia w domu. Świetna kompozycja i smaczna surówka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wypróbuję na pewno! To moje klimaty smakowe!!:-). Ślinka mi cieknie, jak patrzę na zdjęcie i mimo późnej pory miałabym ochotę ją zrobić i ... zjeść:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jedna z moich ulubionych surówek :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!