Pomysł na tą surówkę znalazłam w cotygodniowych inspiracjach Biedronki, a autorką przepisu jest Agata Jędraszczak.
Składniki:
1/2 dużego selera korzeniowego
2 jabłka
1 kopiasta łyżka rodzynek
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego - może być grecki
sok z cytryny
szczypta cukru
sól, pieprz
Sposób wykonania:
1. Umyte i oczyszczone z gniazd nasiennych jabłka i obrany seler ścieramy na tarce jarzynowej.
2. Skrapiamy sokiem z cytryny, łączymy z jogurtem, przyprawiamy cukrem, solą i pieprzem do smaku.
3. Dodajemy rodzynki i mieszamy. Przed podaniem schładzamy.
Smacznego!!!
Wychodzę z założenia, że im więcej surówek na stole tym więcej zdrowia w domu. Świetna kompozycja i smaczna surówka :)
OdpowiedzUsuńWypróbuję na pewno! To moje klimaty smakowe!!:-). Ślinka mi cieknie, jak patrzę na zdjęcie i mimo późnej pory miałabym ochotę ją zrobić i ... zjeść:-)
OdpowiedzUsuńNie lubię selera :)
OdpowiedzUsuńJedna z moich ulubionych surówek :-)
OdpowiedzUsuńPrzepyszna :)
OdpowiedzUsuń