27 lutego 2015

Łosoś pieczony z czosnkiem i rozmarynem

Nie wiem czy zauważyliście jak ostatnio ryby drożeją, a cena łososia zupełnie wywindowała... Tą rybkę robiłam już bardzo dawno i wygrzebałam to zdjęcie z mojego archiwum. Możemy użyć różnych gatunków ryb, choć przyznam, że łosoś smakował super!


Składniki:

2 filety z łososia
2 gałązki świeżego rozmarynu
2-3 ząbki czosnku
sól, pieprz
olej

Sposób wykonania:

1. Łososia umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i pieprzem.
2. Naczynie żaroodporne natrzeć olejem.
3. Czosnek obrać, drobno posiekać, ułożyć na łososiu. Na wierzch ułożyć gałązkę rozmarynu.
4. Piec w piekarniku w 180 st. C przez 20-30 minut.

Smacznego!!!

Źródło: To pestka

7 komentarzy:

  1. właśnie zauważyłam, że ceny ryb są szalone :((((, a Twoja propozycja na łososia jest cudowna, pyszności

    OdpowiedzUsuń
  2. o fajny przepis, a że uwielbiam rozmaryn muszę wypróbować

    OdpowiedzUsuń
  3. Łosoś to moja ulubiona ryba. Lubię podawać na różne sposoby. Zawsze smakuje. Twój sposób bardzo mi się podoba, bo jest prosto, zwyczajnie i nie ulega wątpliwości, że smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie lubię ryb i prócz śledzi nie jem. Ale przygotowuję je dla domowników. Ten przepis wykorzystam,wygląda apetycznie.

    OdpowiedzUsuń
  5. Łososia lubimy w różnych wydaniach.Najprostsze są najlepsze:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam łososia :) wspaniałe danie ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!