Nie wiem czy zauważyliście jak ostatnio ryby drożeją, a cena łososia zupełnie wywindowała... Tą rybkę robiłam już bardzo dawno i wygrzebałam to zdjęcie z mojego archiwum. Możemy użyć różnych gatunków ryb, choć przyznam, że łosoś smakował super!
Składniki:
2 filety z łososia
2 gałązki świeżego rozmarynu
2-3 ząbki czosnku
sól, pieprz
olej
Sposób wykonania:
1. Łososia umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i pieprzem.
2. Naczynie żaroodporne natrzeć olejem.
3. Czosnek obrać, drobno posiekać, ułożyć na łososiu. Na wierzch ułożyć gałązkę rozmarynu.
4. Piec w piekarniku w 180 st. C przez 20-30 minut.
Smacznego!!!
Źródło: To pestka
właśnie zauważyłam, że ceny ryb są szalone :((((, a Twoja propozycja na łososia jest cudowna, pyszności
OdpowiedzUsuńo fajny przepis, a że uwielbiam rozmaryn muszę wypróbować
OdpowiedzUsuńUwielbiam takiego łososia:)
OdpowiedzUsuńŁosoś to moja ulubiona ryba. Lubię podawać na różne sposoby. Zawsze smakuje. Twój sposób bardzo mi się podoba, bo jest prosto, zwyczajnie i nie ulega wątpliwości, że smacznie :)
OdpowiedzUsuńNie lubię ryb i prócz śledzi nie jem. Ale przygotowuję je dla domowników. Ten przepis wykorzystam,wygląda apetycznie.
OdpowiedzUsuńŁososia lubimy w różnych wydaniach.Najprostsze są najlepsze:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam łososia :) wspaniałe danie ;)
OdpowiedzUsuń