Składniki:
płatki owsiane górskie
mleko
jogurt naturalny
kilka umytych truskawek
Sposób przygotowania:
1. Do słoika wsypujemy płatki do 1/3 wysokości. Dodajemy 2 łyżki jogurtu naturalnego i tyle mleka aby objętościowo zajęło nam w sumie razem z płatkami 2/3 wysokości słoika. Zakręcamy słoik i całość potrząsamy.
2. Owoce kroimy na plasterki i dodajemy do owsianki. Owoce możemy równie dobrze dodać dopiero przed jedzeniem.
3. Słoik zakręcamy i wstawiamy na noc do lodówki.
Smacznego :)
Źródło: Taniec smaków
mmm, pychotka
OdpowiedzUsuńmoja ulubiona <3 :D
OdpowiedzUsuńmuszę zrobić do pracy!
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie ,ja pyszną owsiankę kupuję w Lidl ale muszę spróbować z truskawkami.
OdpowiedzUsuń