15 czerwca 2012

Zupa jarzynowa II

Lekka i pyszna odmiana tradycyjnej zupy jarzynowej. Podpatrzyłam ją niegdyś w Zakopanem.


Składniki:

2 litry dowolnego wywaru lub bulionu
mieszanka warzyw (mrożonka)
kilka obranych ziemniaków
sól, pieprz
siekany koperek
liść laurowy
ziele angielskie
1 cebula

Sposób przygotowania:

1. Do wywaru rzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, przepołowioną cebulę, ziele angielskie i liść laurowy i gotujemy, aż ziemniaki będą półmiękkie.
2. Do gotującej się zupy dodajemy mrożonkę warzyw i gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie.
3. Doprawiamy zupę przyprawami.
4. Na koniec dodajemy siekany koperek.


Smacznego :)

2 komentarze:

  1. fajna :)) podoba mi się to zupa

    p.s mam taki sam talerz

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna i najlepsza na wiosnę taka zupa :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!