22 stycznia 2024

Surówka z kapusty pekińskiej i świeżego ogórka

 Zimą najczęściej robię surówki na bazie kapusty pekińskiej.

Składniki:

  • 1/2 niedużej kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 1 ogórek wężowy
  • siekany koperek
  • sól, pieprz
  • 2-3 łyżki oleju lub oliwy

Sposób przygotowania:

1. Kapustę posiekać.

2. Ogórka i marchewkę obrać. Marchew zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, a ogórka pokroić w grubsze półplasterki.

3. Wszystkie warzywa zamieszać, dodać oleju, soli, pieprzu i siekanego koperku. Całość zamieszać. 

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!