Robię trochę czyszczenie zapasów i znalazłam w szafce zalegające puszki tuńczyka. Na pierwszy rzut poszła pasta do pieczywa - szybka i pyszna!
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- kilka czarnych oliwek
- 150 g sera twarogowego
- 1 mały ogórek kiszony
- 1-2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Sposób wykonania:
1. Tuńczyka odcisnąć z zalewy.
2. Ogórka i oliwki pokroić.
3. Ser rozdrobnić widelcem, dodać odsączonego tuńczyka, ogórki i oliwki. Dodać jogurtu tyle, by odpowiadała nam konsystencja. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z solą ostrożnie, bo ogórek, oliwki i tuńczyk są zazwyczaj już wystarczająco słone.
Smacznego!!!
Interesująca pasta ^^
OdpowiedzUsuń