22 marca 2021

Surówka z białej kapusty z chrzanem

 W tym sezonie często przygotowuję taką surówkę do obiadu.

Składniki:

  • 1/4 główki kapusty
  • 2 marchewki
  • 2-3 łyżeczki chrzanu tartego lub ze słoiczka
  • 1-2 łyżki śmietany lub majonezu
  • sól, pieprz
  • ewentualnie siekana natka pietruszki

Sposób przygotowania:

1. Kapustę drobno poszatkować lub zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach (ja starłam).

2. Obraną marchew zetrzeć na średnich oczkach. 

3. Dodać chrzan, majonez lub śmietanę, doprawić solą i pieprzem do smaku. Można też dodać siekaną natkę pietruszki. Całość zamieszać.

Smacznego!!!

Źródło: Przyślij przepis

3 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!