17 października 2025

Sałatka jajeczno-pieczarkowa

 Szybka sałatka idealna do śniadania lub kolacji. 

 

Składniki: 

  • 4 jajka 
  • 1 mały słoiczek marynowanych pieczarek 
  • 4 ogórki konserwowe 
  • 1/2 niedużej cebuli 
  • majonez 
  • jogurt naturalny 
  • musztarda 
  • sól, pieprz 

Sposób przygotowania: 

1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. 

2. Ogórki pokroić w kostkę, a pieczarki na ćwiartki. Cebulę drobno posiekać. 

3. Wszystko wymieszać, dodać majonezu, jogurtu naturalnego i musztardy. Wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku. 

4. Sałatkę schłodzić.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!