12 sierpnia 2015
Filet z kurczaka w marynacie ziołowo - cytrynowej
Składniki:
3 małe filety z kurczaka
1 mały jogurt naturalny (u mnie gęsty)
sok z 1/2 cytryny
tymianek
siekana natka selera
sól
pieprz
Sposób wykonania:
1. Mięso umyć, podzielić na porcje.
2. W misce wymieszać jogurt, tymianek, sok z cytryny, siekaną zieleninę, doprawić solą i pieprzem.
3. Mięso włożyć do marynaty i schłodzić w lodówce ( u mnie był w lodówce pół dnia).
4. Z mięsa usunąć nadmiar marynaty, smażyć na patelni grillowej z obu stron.
5. Podawać wedle uznania, u nas ryż i sałatka szwedzka.
Smacznego!!!
Źródło: Kulinarne hity, nr 2/2015
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ale u Ciebie smakowicie! :-)
OdpowiedzUsuńO tak! Szybkie, a smaczne ;)
OdpowiedzUsuń