21 listopada 2014
Pasta jajeczna z tuńczykiem
Składniki:
4 ugotowane na twardo jajka
1 tuńczyk w puszce (najlepiej w sosie własnym)
pół cebulki
majonez +jogurt naturalny + musztarda (po 1 łyżeczce)
sól, pieprz
Sposób wykonania:
1. Tuńczyka odsączyć z zalewy.
2. Cebulkę drobno posiekać.
3. Jajka drobno posiekać lub zetrzeć na tarce jarzynowej.
4. Wszystko wymieszać, dodać po łyżeczce majonezu, jogurtu i musztardy. Doprawić do smaku.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Lubię wszelkiego rodzaju pasty do pieczywa. Ta, którą pokazujesz należy do moich ulubionych. Mniam, mniam :)
OdpowiedzUsuńPasta ąż ślinka cieknie, super to wygląda :)m Musze spróbować :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie domowe pasty:)
OdpowiedzUsuńRobiłam taka ostatnio pastę, tylko dodałam jeszcze ogórka konserwowego pychota :-) o wiele lepsze od tych sklepowych wędlin :-)
OdpowiedzUsuń