Na długie jesienne wieczory zachęcam Was do przygotowania tych ciasteczek ze swoimi dziećmi. Moja córcia miała przy nich świetną zabawę :)
Składniki:
150 g miękkiego masła
150 g cukru
300 g mąki
1 jajko
2 łyżeczki cukru waniliowego
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
cukierki typu lentilki lub m&msy
Sposób przygotowania:
1. Mąkę wymieszać z sodą i cukrem waniliowym. Miękkie masło utrzeć z cukrem, dodać jajko, a następnie mąkę.
2. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć do zamrażarki na 5 minut.
3. Z ciasto uformować małe kuleczki, rozkładać na blaszce w dużych odstępach, lekko spłaszczyć i wcisnąć kilka lentilków.
4. Piec przez 15 minut w 180 st.C. Studzić na kratce.
Smacznego!!!
Źródło: Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki
Pięknie i smacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńZajadałam się ostatnio lentilkami. Te ciasteczka musiały być pyszne! :)
OdpowiedzUsuńŚlicznie wyglądają te ciasteczka. Musiały być smakowite! :)
OdpowiedzUsuńTakie optymistyczno-kolorowe :) Urocze :)
OdpowiedzUsuńCudowne ciasteczka, taki powrót do dzieciństwa dla nas, dorosłych :)
OdpowiedzUsuń