Szybkie, kruche i smaczne rogaliki do niedzielnej kawki i nie tylko.
Składniki:
25 dag masła w temp. pokojowej
25 dag sera białego twarogowego
25 dag mąki pszennej
dowolna marmolada - u mnie twarda różana
Sposób przygotowania:
1. Mąkę, ser i masło połączyć ze sobą, zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 3 cm, radełkiem wykrawać prostokąty. Każdy prostokąt cienko posmarować marmoladą. Zwinąć w rulonik.
2. Ciastka układać złączeniem do dołu, piec do zrumienienia w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C.
3. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego!!!
Piękne i na pewno pyszne :)
OdpowiedzUsuńSą przepyszne! Kocham takie dania.
OdpowiedzUsuńhttps://julias-cooking.com/
wyglądają bardzo apetycznie.lubię kruche ciasto
OdpowiedzUsuń