Składniki:
Naleśniki:
2 jajka
250 dag mąki
1 szklanka wody
1 szklanka mleka
szczypta soli
2 łyżki oleju
Farsz:
mięso obdarte z dwóch udek gotowanych w rosole
100 g pieczarek
marchewka gotowana w rosole
1 mała cebulka
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
1 surowe jajko
dowolne przyprawy, np. majeranek
Panierka:
jajko
mleko
bułka tarta
Sposób wykonania:
1. Składniki na naleśniki miksujemy, odstawiamy na 15minut. Smażymy naleśniki.
2. Robimy farsz: Mięso, marchewkę, obraną cebulę i czosnek przepuścić przez maszynkę do mięsa.
3. Pieczarki obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej i obsmażamy na patelni, aby woda z nich odparowała. Mieszamy z mięsem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
4. Naleśniki smarujemy farszem, zwijamy jak krokiety i panierujemy, najpierw w jajku wymieszanym z mlekiem, a potem w bułce tartej. Krokiety rumienimy z obu stron na patelni z olejem.
Smacznego!!!
Niezmiernie miło ponownie Cię powitać w mojej akcji. Ja też zawsze staram się wykorzystać mięso i warzywa z rosołu.
OdpowiedzUsuńBardzo smakowicie wyglądają ;3
OdpowiedzUsuńAż nabrałam ochoty na krokiety na obiad:) Pysznie wyglądają!
OdpowiedzUsuńKrokiety wyglądają bardzo smakowicie, to jedno z moich ulubionych dań :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń