Dzisiaj propozycja na dość szybki obiad z piekarnika. Polecam!
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
1 por
czosnek granulowany
przyprawa do kurczaka
majonez
Sposób wykonania:
1. Piersi umyć i pokroić na średniej wielkości kawałki. Delikatnie rozbić tłuczkiem, oprószyć przyprawą do kurczaka i czosnkiem granulowanym.
2. Pora obrać, pokroić na krążki.
3. Dno naczynia żaroodpornego wyłożyć porem, następnie dodajemy mięso ułożone bardzo blisko siebie.
4. Wierzch posmarować majonezem, byle nie za grubo :)
5. Całość przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st i piec 45-60 minut. Kwadrans przed końcem ściągnąć folię, by wierzch się zarumienił.
Smacznego!!!
Źródło: W mojej kuchni
Fajnie wygląda to mięsko!
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczny i super szybki obiad :-)
OdpowiedzUsuńWitaj Aniu. Prosta, fajna potrawa. Ja jakoś nie mogę się pozbierać po gotowaniu świątecznym, a tu już następne, chyba jeszcze większe bo więcej wolnych dni. Do nas przyjeżdżają dzieci, więc lodówka i spiżarnia musi być pełna.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie i życzę dłuuuuuugiego miłego weekendu.
Witaj Danusiu, już zapomniałam o świątecznym jedzeniu :)
UsuńA w weekend majowy zostaję w domu i zamierzamy urządzić grillowanie z rodzinką oraz coś upiekę albo zrobię ciasto na zimno :)
Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego długiego weekendu!
uwielbiam takie obiady, por w zapiekankach jest boski, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńTo prawda, a z drobiem smakuje zaskakująco pysznie! Pozdrowienia!
UsuńPrzekonałam się do walorów smakowych pora już dawno. Świetnie dobrałaś go do swojej zapiekanki. Widać, że pysznie smakuje :)
OdpowiedzUsuń