Składniki:
1 słoik marynowanych pieczarek (po odsączeniu z zalewy 400-500g)
1 puszka kukurydzy
3 jajka
4-5 ogórków kiszonych
1 jabłko
1 cebula biała lub czerwona
1/2 pęczka koperku
majonez
musztarda
pieprz i sól
Sposób wykonania:
1. Pieczarki kroimy w plasterki.
2. Ugotowane jajka, jabłko, ogórki kiszone kroimy w kostkę.
3. Cebulkę siekamy, przekładamy na sitko i przelewamy wrzątkiem.
4. Wszystko mieszamy, dodajemy majonez i musztardę, posiekany koperek i doprawiamy pieprzem i solą.
Smacznego!!!
Źródło: Smaczna Pyza
Uwielbiam ta sałatkę :)
OdpowiedzUsuńWitam mam pytanie czy pieczarki to mają być z zalewy octowej? Dorota
OdpowiedzUsuńWitam, Można użyć i z zalewy octowej i solonej. Można nawet ugotować świeże pieczarki w osolonym wrzątku. Doprawiamy wedle smaku. Polecam!
Usuńpyszna i wyrazista w smaku sałatka:)
OdpowiedzUsuńWygląda super ! Uwielbiam wszystko z pieczarkami !
OdpowiedzUsuń