7 kwietnia 2014

Schab pieczony z ziołami

Schab pieczony w ten sposób był próbą przed Świętami - i to bardzo udaną próbą :) Polecam serdecznie!


Składniki:

1 kg schabu bez kości

Marynata:
2 łyżki sosu sojowego
2 liście laurowe
2-3 łyżki oleju
1 gałązka rozmarynu
świeży tymianek
1 łyżka ziaren gorczycy
świeżo zmielony pieprz
1/2 łyżeczki kminku
3 zmiażdżone ząbki czosnku

Sposób wykonania:

1. Składniki marynaty dokładnie mieszamy i nacieramy mięso. Odstawiamy do lodówki na całą noc.
2. Mięso przekładamy do rękawa do pieczenia lub do naczynia żaroodpornego (z pokrywką) i pieczemy 1 godzinę w 200 st.C (do zrumienienia).

Smacznego!!!
Domowy Wyrób Wielkanocne Smaki - edycja IV

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!