Sałatka brokułowa z klasycznymi dodatkami. Fajnego smaczku nadaje tej sałatce świeży koperek.
Składniki:
- 1 brokuł
- 5 jajek
- 1 opakowanie serka sałatkowego typu feta
- 1 mała czerwona cebula
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 1 duża łyżka majonezu
- 1 duża łyżka gęstego jogurtu naturalnego
- 3 ząbki czosnku
- zioła prowansalskie
- sól, pieprz, szczypta cukru
Sposób przygotowania:
1. Brokuła podzielić na różyczki, ugotować w osolonym wrzątku ze szczyptą cukru na półtwardo.
2. Jajka ugotować na twardo, ostudzić.
3. Jogurt, majonez, zioła prowansalskie, zmiażdżone ząbki czosnku wymieszać, doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru.
4. Cebulę posiekać, jajka pokroić w grubą kostkę, ser pokroić w kostkę. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać sos, koperek i wszystko wymieszać.
5. Przed podaniem sałatkę schłodzić.
Smacznego!!!




Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!