29 listopada 2024

Grzanki z serem camembert i żurawiną

 Te grzanki to prawdziwa bomba smakowa. Łączą w sobie słony smak sera i szynki długodojrzewającej oraz słodkiej żurawiny i miodu, a do tego jeszcze aromatu świeżego tymianku. Wypróbujcie. Fajnie sprawdzą się na domowy wieczór andrzejkowy 😁

Składniki: 

  • bagietka 
  • ser camembert naturalny 
  • konfitura z żurawiny
  • szynka prosciutto crudo
  • świeży tymianek 
  • płynny miód 
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania: 

1. Bagietkę pokroić na kromki, wyłożyć w naczyniu żaroodpornym, spryskać oliwą i zapiec do lekkiego zrumienienia w piekarniku. 

2. Na podpieczone grzanki wyłożyć plasterki sera, ponownie podpiec, aż ser się rozpuści. 

3. Na ser wyłożyć trochę konfitury żurawinowej, kawałek szynki, posypać świeżym tymiankiem oraz skropić płynnym miodem. 

4. Od razu podawać. 

Smacznego! 

Źródło: kuchniawmoimdomu, IG

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!