Owsianka zawsze najlepsza na śniadanie!
Składniki:
1/2 szklanki płatków owsianych (u mnie żytnie)
woda + mleko - taka ilość, aby podczas gotowania zakryła płatki
szczypta soli
1 świeża nektarynka
Sposób wykonania:
1. Płatki przełożyć do garnka, zalać wodą i mlekiem tak, aby zakryły
płatki na 1 cm powyżej ich poziomu. Ilość mleka i wody wedle uznania.
Dodać też szczyptę soli. Gotować ok 3-4 minut.
2. Ugotowane płatki przełożyć na talerz, dodać pokrojoną w kostkę nektarynkę.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!