Składniki:
5-6 buraczków (gotowanych lub pieczonych)
3-4 ogórki kiszone
2 jabłka
1 cebula
1 puszka czerwonej fasoli
1/2 pęczka szczypiorku
tarty chrzan ze słoiczka do smaku
2-3 łyżki gęstej śmietany
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Ugotowane (u mnie pieczone) i obrane buraki, jabłka i ogórki kiszone ścieramy na tarce jarzynowej.
2. Cebulę i szczypiorek siekamy drobno.
3. Fasolę odsączamy z zalewy.
4. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy śmietanę, doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i chrzanem.
5. Sałatkę schładzamy przed podaniem.
Smacznego!!!
ciekawy pomysł, buraczki do obiadu uwielbiam:D
OdpowiedzUsuńSałatka, Aniu akurat dla mojego Męża. On uwielbia czerwoną i czarną fasolę. Buraczki pieczone robiłam i rzeczywiście są znacznie smaczniejsze niż gotowane.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!