Taką sałatkę można zjeść na drugie śniadanie, kolację lub podać do mięsa do obiadu. Jest naprawdę smaczna. Pomysł zaczerpnęłam z youtube.
Składniki:
- 2 garści fasolki szparagowej zielonej
- 120 g sera sałatkowego typu feta
- kilka pomidorków koktajlowych
- 2 garści mieszanki sałat (u mnie masłowa i rukola)
- 1/2 czerwonej cebuli
Dressing:
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 płaska łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka ostrej musztardy
- sól, pieprz
- 1-2 łyżki soku z cytryny
Sposób wykonania:
1. Sałatę płuczemy i rwiemy na drobniejsze części. Pomidorki myjemy, kroimy na połówki.
2. Odcinamy końcówki fasolki, przekrawamy na pół i gotujemy w lekko osolonym wrzątku do miękkości. Po ugotowaniu i odcedzeniu wkładamy na chwilę do naczynia z zimną wodą.
3. Cebulę kroimy w piórka, fetę w kostkę.
4. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, polewamy przygotowanym dressingiem i dokładnie mieszamy.
Smacznego!!!
Źródło: Tomasz Strzelczyk, Youtube
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!