Składniki:
- 3 filety typu matias
- 4 średnie ziemniaki
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 2 kiszone ogórki
- 1 jabłko
- 1 por - biała część
- 1 puszka kukurydzy
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- majonez + jogurt naturalny
- musztarda
- 3-4 łyżki octu jabłkowego
- pieprz, cukier do smaku
Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać. Pokroić w kostkę.
2. Filety namoczyć w wodzie przez 2 godziny. Pokroić w paski.
3. Por pokroić w talarki lub półtalarki i sparzyć wrzątkiem.
4. Jajka, jabłko, ogórki pokroić w kostkę.
5. Wszystkie składniki połączyć, dodać łyżeczkę musztardy, po jednej łyżce majonezu i jogurtu naturalnego, dodać pieprzu, odrobinę cukru, odsączoną kukurydzę, ocet jabłkowy i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać.
6. Sałatkę schłodzić przed podaniem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!