Składniki:
- 2 kromki pieczywa razowego
- 1 awokado
- 1 mała szalotka
- 2 małe jajka
- sok z cytryny
- sól, pieprz
- szczypiorek
Sposób przygotowania:
1. Chleb można podpiec w opiekaczu, ale ja pomijam tę czynność.
2. Miąższ awokado wymieszać z drobno posiekaną szalotką i odrobiną soku z cytryny.
3. Na suchą patelnię wlać wodę na wysokość 1,5cm. Jak się zagotuje, to wbić jajko i zmniejszyć ognień. Gotowa na małym ogniu przez 2-3 minuty, polewać przy tym jajko gorącą wodą z patelni za pomocą łyżki. Jajko wyjąć łyżką cedzakową, podobnie postąpić z drugim jajkiem. Takie jajko przypomina jajko w koszulce.
4. Na kanapki wyłożyć pastę z awokado, na to jajka, lekko oprószyć pieprzem i posypać szczypiorkiem.
Smacznego!!!
Źródło: Kinga Paruzel
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!