Moje wakacyjne odkrycie ;-) Przepyszna pasta na bazie jajek i łososia wędzonego, która nigdy mi się nie znudzi...
Składniki:
- 4 jajka
- 150g wędzonego łososia (na zimno)
- 2-3 łyżki majonezu
- sól, pieprz
- 1 łyżka siekanego koperku
Sposób przygotowania:
1. Jajka ugotować, obrać, białka oddzielić od żółtek.
2. Żółtka rozetrzeć widelcem, dodać majonez i wymieszać. Białka zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, dodać do masy żółtkowej.
3. Łososia drobno posiekać i dodać do pasty. Wsypać koperek, wszystko wymieszać, doprawić pieprzem i solą (ostrożnie z solą, bo łosoś już jest dość słony).
Smacznego!!!
musi być pyszna ta pasta, bardzo lubię łososia, chętnie wykorzystam przepis
OdpowiedzUsuńNie zwlekaj z przygotowaniem pasty. Jest przepyszna!
Usuń