Pysznie, lekko i zdrowo - pomysł na rybę podpatrzony na weselu siostry :) Polecam!
Składniki:
filety ryby (dowolne - np. morszczuk, miruna, tilapia)
świeży siekany koperek
pieprz cytrynowy
sól
gałązka naci selera
odrobina masła na każdy kawałek ryby
Sposób wykonania:
1. Rybę posolić, posypać pieprzem cytrynowym i koperkiem. Na wierzch ułożyć kawałek masła i gałązkę selera.
2. Rybę zawinąć w folię aluminiową, wyłożyć na blaszkę i piec w 180 st. C przez ok 30 minut.
Smacznego!!!
Fantastyczna ryba pachnąca ziołami. Pięknie pachnie i pysznie smakuje :)
OdpowiedzUsuńPysznie wyglada taki sposób przyrządzenia :)
OdpowiedzUsuńPyszność, a nie wymaga czasu!
OdpowiedzUsuńOh... ale musi być pyszne! Pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuńZastanawiam się, czy mrożony filet który mam lodówce najpierw rozmrozić i dopiero późnej przyprawiać? Są dwie szkoły, jedni mówią że rozmrażać, inni, że nie. Już sama nie wiem :<
OdpowiedzUsuńRobię tak, fileta zmrożonego lekko posypuję solą, rozmrażam, potem jak już ryba będzie odmrożona, dodaję inne przyprawy.
UsuńPysznie wyglada taki sposób przyrządzenia :)
OdpowiedzUsuń