10 lutego 2016

Ryba z ziołami zapiekana w folii

Pysznie, lekko i zdrowo - pomysł na rybę podpatrzony na weselu siostry :) Polecam!


Składniki:

filety ryby (dowolne - np. morszczuk, miruna, tilapia)
świeży siekany koperek
pieprz cytrynowy
sól
gałązka naci selera
odrobina masła na każdy kawałek ryby

Sposób wykonania:

1. Rybę posolić, posypać pieprzem cytrynowym i koperkiem. Na wierzch ułożyć kawałek masła i gałązkę selera.
2. Rybę zawinąć w folię aluminiową, wyłożyć na blaszkę i piec w 180 st. C przez ok 30 minut.

Smacznego!!!

6 komentarzy:

  1. Fantastyczna ryba pachnąca ziołami. Pięknie pachnie i pysznie smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie wyglada taki sposób przyrządzenia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Oh... ale musi być pyszne! Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zastanawiam się, czy mrożony filet który mam lodówce najpierw rozmrozić i dopiero późnej przyprawiać? Są dwie szkoły, jedni mówią że rozmrażać, inni, że nie. Już sama nie wiem :<

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Robię tak, fileta zmrożonego lekko posypuję solą, rozmrażam, potem jak już ryba będzie odmrożona, dodaję inne przyprawy.

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!