25 lutego 2016

Naleśniki na maślance

Polecam nieco inną recepturę na naleśniki. Na maślance wychodzą nieco grubsze, bardziej puszyste i bardzo fajnie smakują.


Składniki:

1 szklanka maślanki
1,5 szklanki mąki
3 łyżeczki cukru
1 jajko
0,5 szklanki wody
szczypta soli
2 łyżki oleju

Sposób wykonania:

1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, miksujemy na gładko.
2. Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni posmarowanej olejem np. za pomocą pędzelka lub nasączonego olejem ręcznika papierowego). Smażyć po obu stronach do zrumienienia.
3. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!!!


3 komentarze:

  1. Często robię naleśniki. Z pewnością wypróbuję Twój przepis na dodanie maślanki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawe :) Nigdy nie dodawałam do naleśników maślanki.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!