Polecam nieco inną recepturę na naleśniki. Na maślance wychodzą nieco grubsze, bardziej puszyste i bardzo fajnie smakują.
Składniki:
1 szklanka maślanki
1,5 szklanki mąki
3 łyżeczki cukru
1 jajko
0,5 szklanki wody
szczypta soli
2 łyżki oleju
Sposób wykonania:
1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, miksujemy na gładko.
2. Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni posmarowanej olejem np. za pomocą pędzelka lub nasączonego olejem ręcznika papierowego). Smażyć po obu stronach do zrumienienia.
3. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!!!
Często robię naleśniki. Z pewnością wypróbuję Twój przepis na dodanie maślanki :)
OdpowiedzUsuńCiekawe :) Nigdy nie dodawałam do naleśników maślanki.
OdpowiedzUsuńSmakowite :D
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis z maślanką
OdpowiedzUsuń