13 lutego 2016

Makaron z jajkiem

Bywa, że zostaje nam ugotowany makaron i nie bardzo wiemy, co z nim zrobić. Polecam przyrządzić go z jajkiem. Sama na początku sceptycznie podchodziłam do tego dania, ale zrobiłam i naprawdę dobrze smakowało. Polecam!


Składniki:

ugotowany makaron
2 jajka
kawałek boczku
sól, pieprz

Sposób wykonania:

1. Boczek pokroić w kosteczkę, podsmażyć na patelni.
2. Na patelnię dodać makaron, chwilkę podgrzać, po czym wlać roztrzepane jajka i dodać przyprawy wedle smaku.
3. Smażyć do momentu, aż jajka się zetną. Podawać na ciepło, można podać z keczupem choć bez niego smakuje równie dobrze.

Smacznego!!!

Źródło: Agatka gotuje i smakuje

3 komentarze:

  1. ja smażę osobno,makaron i jajko sadzone, szybki kryzysowy obiad:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robię jak nie mam pomysłu na obiad a jestem głodna. Smaczne danie.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!