13 lutego 2016

Makaron z jajkiem i boczkiem

Bywa, że zostaje nam ugotowany makaron i nie bardzo wiemy, co z nim zrobić. Polecam przyrządzić go z jajkiem. Sama na początku sceptycznie podchodziłam do tego dania, ale zrobiłam i naprawdę dobrze smakowało. Może nie wygląda najpiękniej, ale smak PETARDA! Polecam!


Składniki:
  • ugotowany makaron
  • 2 jajka
  • kawałek boczku
  • sól, pieprz


Sposób wykonania:

1. Boczek pokroić w kosteczkę, podsmażyć na patelni.
2. Na patelnię dodać makaron, chwilkę podgrzać, po czym wlać roztrzepane jajka i dodać przyprawy wedle smaku.
3. Smażyć do momentu, aż jajka się zetną. Podawać na ciepło.

 Smacznego!!!





3 komentarze:

  1. ja smażę osobno,makaron i jajko sadzone, szybki kryzysowy obiad:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robię jak nie mam pomysłu na obiad a jestem głodna. Smaczne danie.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!