Zapraszam na drugą wersję surówki z kalarepy, na którą przepis znalazłam u Aveliny. Jest pyszna i chrupiąca, do tego ekspresowo się ją robi i bardzo nam smakowała jako dodatek do ryby. Inną wersję surówki z kalarepy z marchewką można znaleźć tutaj: klik.
Składniki:
1 duża kalarepa
2 łyżki siekanego koperku
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Kalarepę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
2. Do kalarepy dodajemy siekany koperek, jogurt i majonez, mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!!!
Właśnie taka samą robiłam kiedyś w pracy, ale nie przepadam za jej robieniem.
OdpowiedzUsuńlubie surówki z kalarepki :) takiej jeszcze nie robiłam :)
OdpowiedzUsuń