20 września 2013

Naleśniki z serem i jabłkami

Lubicie słodkie naleśniki jako deser, śniadanko, kolację czy nawet obiad? To te naleśniki powinny posmakować wszystkim miłośnikom połączenia sera, jabłek i cynamonu :)


Składniki:

Naleśniki:
niepełna szklanka mąki pszennej
niepełna szklanka mąki pełnoziarnistej
1 szklanka mleka
pół szklanki wody
3 jajka
sól, cukier do smaku
olejek pomarańczowy


Farsz:
350 g białego sera
cynamon
cukier
2 jabłka starte na dużych oczkach


Sposób przygotowania:

1. Z podanych składników robimy ciasto na naleśniki, odstawiamy na 15 minut by odpoczęło, po czym smażymy cienkie naleśniki.
2. Ser rozdrabniamy widelcem, dodajemy jabłka tarte na dużych oczkach oraz cukier i cynamon do smaku.
3. Farszem smarujemy naleśniki, składamy na koperty. 
4. Przed podaniem naleśniki odsmażamy na niewielkiej ilości oleju.

Smacznego!!!

3 komentarze:

  1. nigdy nie dodawałam jabłka, muszę wypróbować:) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam!Też robiłam je pierwszy raz i mi baaaaardzo smakowały!!!

      Usuń
  2. Widzę, że u Ciebie też nie dawno były naleśniki ;), pysznie wyglądają i mają bardzo fajny farsz, pozdrawiam :-).

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!