16 lutego 2013

Pasta z serka wiejskiego i tuńczyka

Jeśli lubicie serek wiejski to taka a'la sałatka śniadaniowa powinna Wam przypaść do gustu. Pierwotnie pasta miała wyglądać tak, ale zmieniłam ją po swojemu.


Składniki:

1 serek wiejski
pół papryki czerwonej
2 ogórki kiszone
1 puszka tuńczyka w sosie własnym

Sposób przygotowania:

1. Ogórki i paprykę kroimy w kosteczkę.
2. Tuńczyka odsączamy z zalewy.
3. Serek mieszamy dokładnie z pozostałymi składnikami.
4. Podajemy na śniadanie z pieczywem.

Smacznego!!!

     

7 komentarzy:

  1. a ja właśnie dziś na śniadanko jem zwykły serek wiejski :p

    OdpowiedzUsuń
  2. To może warto go urozmaicić?:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie znam takiego połączenia, ale wygląda bardzo smakowicie i trzeba się skusić. jestem ciekawa co mój mąż na to, bo nie bardzo przepada za ziarnistym serkiem. Ale pytać nie będę. Postawię go przed faktem dokonanym:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak :) Czasami i tak trzeba z mężem postąpić :) Też tak czasami robię. A pastę polecam serdecznie!

      Usuń
    2. A tak poza tym to ciekawy blog i pozostanę tu na dłużej:)
      Pozdrawiam serdecznie i udanego tygodnia życzę:)

      Usuń
  4. A jak dodam do tego jajka 🥚 i majonez i zblenduje wszystko na paste to będzie gicior czy raczej niezbyt dobre w smaku?

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!