10 lutego 2013

Gulasz wołowy ze śliwką

Pomysł na obiad z wołowiny znaleziony u Witaminki. Polecam!


Składniki:

500 g wołowiny
garść suszonych śliwek
2 litry wywaru (na kości lub z kostki)
1 szklanka wody
2 łyżki mąki pszennej
sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

1. Wołowinę umyć, pokroić w kostkę (u mnie większe kawałki), zalać zimnym wywarem i gotować 1 godzinę.
2. Śliwki pokroić w paseczki, dodać do mięsa i gotować kolejną godzinę (lub do miękkości).
3. Wodę wymieszać z mąką, zalać mięso, chwilkę gotować, doprawić do smaku.

Podawać z ziemniakami lub kaszami.

Smacznego!!!

Źródło: Co na obiad?
  

3 komentarze:

  1. kochana,nic nowega tu nie widze,tobie take rzeczy bez wchodzenia na strony.:-(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Trudno, widocznie nie jest to miejsce dla ciebie... poszukaj sobie przepisów profesjonalnych kucharzy...Pozdrawiam

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!