To jedna z moich ulubionych jarzynek podawanych do obiadu. Każdy ma swój własny sposób na marchewkę - oto mój :)
Składniki:
marchewka (świeża lub mrożona)
masło
woda
cukier
sól
Sposób przygotowania:
1. Jeśli używamy świeżej marchewki, należy ją najpierw obrać i pokroić w kostkę.
2. Do małego rondelka wsypujemy marchewkę, zalewamy bardzo niewielką ilością wody, delikatnie solimy i gotujemy na miękko. W razie potrzeby uzupełniamy wodę.
3. Kiedy marchewka jest już miękka, dodajemy 1-2 łyżki masła, słodzimy do smaku i jeszcze chwilę dusimy.
4. Podajemy na ciepło do drugiego dania.
Smacznego!!!
uwielbiam taką marchewkę moja mama ją zawsze robi:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam! U nas często z groszkiem
OdpowiedzUsuńTaką z groszkiem też robię :)
Usuńo, i u mnie dzisiaj marchewkowo;)
OdpowiedzUsuńMoze dzisiaj na obiad zjedza ja moje dzieciaki
OdpowiedzUsuńSmacznego!
Usuń